Welkom bij Grootheid! Vragen? Bel ons: +31 (0)412 - 76 00 90

SSL Certificaat

SSL Certificaat

Waarom SSL-certificaten?

Bij het bezoeken van een website worden er gegevens heen en weer gestuurd tussen de website en de computer, tablet of smartphone van de gebruiker. Zonder SSL-certificaat, kan deze informatie onderschept of ‘afgeluisterd’ worden door kwaadwillenden. Door een SSL-certificaat te installeren op je website wordt de informatie versleuteld ingepakt voordat het verstuurd wordt. Hierdoor kunnen je gegevens die heen en weer gestuurd worden tussen de bezoeker en de website niet onderschept worden.

Verschillende type validatie

Er zijn 3 verschillende type validatie voor SSL-certificaten. Hoe uitgebreider de validatie hoe veiliger. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Domeinvalidatie
Op basis van Comodo PositiveSSL (Enkel Domein) € 24,-- excl. Btw per jaar
Op basis van Comodo PositiveSSL (MultiDomein) € 32,-- excl. Btw per jaar
Op basis van Comodo PositiveSSL (Wildcard) € 97,20 excl. Btw per jaar

SSL-Certificaten met domein validatie bevatten geen bedrijfsgegevens. Er wordt alleen gecontroleerd of de aanvrager controle heeft over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd. Het certificaat wordt door alle browsers vertrouwd en zorgt voor een veilige verbinding met 128/256 bits encryptie.

 • Validatie zonder groene adresbalk
 • Voor niet-publieke websites
 • Beveiligde verbinding, herkenbaar aan slotje
 • Snelle levering
 • Hoger in Google bij gebruik SSL-certificaat op hele website

Organisatievalidatie
Op basis van Comodo Instant SSL (Enkel Domein) € 52,-- excl. Btw per jaar
Op basis van Comodo MultiDomein/UCC (Multi Domein) € 111,60 excl. Btw per jaar
Op basis van Comodo Premium SSL (Wildcard) € 270,-- excl. Btw per jaar

De SSL-certificaten met organisatievalidatie bevatten bedrijfsgegevens. De bezoekers van een website kunnen met deze bedrijfsgegevens controleren of ze op de website van het juiste bedrijf zijn. De bedrijfsgegevens worden in het certificaat opgenomen, maar komen niet prominent in beeld zoals dat bij EV certificaten het geval is.

 • Validatie zonder groene adresbalk
 • Voor publieke websites zonder commerciële functie
 • Beveiligde verbinding, herkenbaar aan slotje
 • Controle van bedrijfsgegevens
 • Snelle levering
 • Hoger in Google bij gebruik SSL-certificaat op hele website

Uitgebreide validatie (EV)
Op basis van Comodo EV (Enkel Domein) € 151,20 excl. Btw per jaar
Op basis van Comodo EV MDC (Multi Domein) € 298,80 excl. Btw per jaar

SSL-certificaten met uitgebreide validatie (Extended Validation) tonen de bedrijfsnaam in een groene adresbalk en voldoen aan zeer strenge vastgestelde richtlijnen.

 • Met groene adresbalk
 • Voor webshops, banken en commerciële websites
 • Extra beveiliging, herkenbare groene adresbalk met bedrijfsgegevens
 • Controle domeinnaamhouder, bedrijfsgegevens én aanvrager
 • Meer vertrouwen: hogere omzet
 • Hoger in Google bij gebruik op de hele website

Verschillende type SSL-certificaten

Er zijn 3 verschillende type SSL-certificaten. Het onderscheid wordt gemaakt in de aantallen domeinen en subdomeinen die meegenomen moeten worden in de beveiliging van 1 certificaat. Hieronder leggen we de verschillende varianten SSL-certificaten in het kort uit.

SSL certificaten Basic

Onze Basic SSL-certificaten zijn de standaard certificaten en beveiligen een enkele domeinnaam. Wanneer het SSL-certificaat besteld wordt voor een domeinnaam met 'www.', dan kunnen we indien gewenst de variant zonder 'www.' gratis toevoegen. Het SSL-certificaat is op geldig voor het domein zowel met als zonder www.

SSL-certificaten Wildcard

De Wildcard SSL-certificaten beveiligen alle subdomeinen van één domeinnaam (*.uwdomeinnaam.nl).

SSL-certificaten Multidomain

Met onze Multidomain SSL-certificaten is het mogelijk om meerdere domeinnamen binnen één SSL-certificaat te beveiligen. Hierdoor kunnen kosten bespaard worden en kan het een uitkomst zijn bij een beperkte beschikbaarheid van IP-adressen. Deze SSL-certificaten zijn ook geschikt voor het beveiligen van Microsoft Exchange.

Hoger in de Google zoekresultaten

Google plaatst websites die voorzien zijn van een SSL-certificaat hoger in de zoekresultaten. Daarmee wil de zoekmachine websitebeheerders stimuleren om hun webpagina’s veiliger te maken. Google wil namelijk haar gebruikers verzekeren van een veilige surfomgeving.

Meer vertrouwen en omzet door SSL-certificaten

Websites die over deze beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk. Als je kiest voor de meest uitgebreide validatie (EV) zien de bezoekers van je website een groene adresbalk met je bedrijfsgegevens. Zo weten ze meteen met wie ze te maken hebben, cruciaal voor extra vertrouwen en daardoor meer omzet.

Kosten SSL

Een SSL certificaat wordt uitgegeven op een (sub)domeinnaam. (voorbeeld: www.jouwdomein.nl of webshop.jouwdomeinnaam.nl). De kosten van SSL zijn inclusief eigen uniek IP-nummer en installatie. Je betaalt de kosten voor de gehele periode in 1 keer vóóraf.

SSL certificaten via Grootheid

Op zoek naar SSL certificaten om een beveiligde verbinding over internet met jouw server tot stand te brengen? Grootheid biedt je de mogelijkheid om vertrouwelijke gegevens van jou en je bezoekers versleuteld te versturen middels een officieel uitgegeven (Secure Socket Layer) certificaat. SSL certificaten geven je website bezoekers een vertrouwd gevoel. SSL worden o.a. gebruikt bij internetbankieren van jouw bank (groene balk in browser).

Professionele beveiliging met SSL

Een SSL certificaat biedt professionele beveiliging voor jouw website. In plaats van 'gewoon' via http, worden alle gegevens van je website versleuteld verstuurd via https. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij de afhandeling van online aankopen en het versturen van persoonsgegevens bij professionele webshops of met het maken van een verbinding met jouw bank bij internetbankieren. Banken maken veelal gebruik van de meest uitgebreide vorm van SSL beveiliging wat terug te zien is in de groene balk in jouw browser.

Bestel nu!